Workshops en clinics

Inspiratie krijg je en geef je, en inspiratie begint bij waarnemen. Loslaten wat je gewend bent te doen en ruimte creëren voor nieuwe inzichten. Oor krijgen voor je gevoel en dat middels spraak of geluid naar buiten brengen. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Het is waar alles om draait, niet alleen in muziek, maar in alle communicatie tussen mensen. Als er in een orkest niet naar elkaar wordt geluisterd, wordt het een puinhoop. Vandaar dat Diederik workshops organiseert voor koperblazers, hafabra-orkesten, bands, ensembles en bedrijfstrainingen met muziek als uitgangspunt.

Corporate Jazz

Wat te doen als afdelingen niet goed met elkaar communiceren of onderliggende conflicten het productieproces verstoren? Boek dan een training Corporate Jazz door Diederik Ruisch. Observeer eens wat er gebeurt wanneer afdelingswerkers en leidinggevenden met elkaar gaan musiceren. Met zijn eigen quintet laat Diederik zien hoe jazzimprovisatie werkt. Zelfs zonder bladmuziek spelen zij niet door elkaar, dus blijkbaar zijn er onderliggende principes. Die hebben alles te maken met ruimte en respect voor iedere stem. Op ongedwongen wijze leren cursisten hun eigen stem te vinden en die zonder wrijving samen te laten gaan met die van hun collega’s. Een bijzondere, verrijkende training die door ex-deelnemers hoog wordt gewaardeerd, onder leiding van een empathisch en ervaren bandleider.

Coaching voor bands en ensembles

Doelgerichte tips voor beginnende en gevorderde muziekensembles van een ervaren beroepsmusicus en professioneel bandleider. Alles begint met naar elkaar luisteren. Door goed gebruik te maken van timing, frasering, ritmiek, dynamiek en samenspel wordt muziek krachtiger en meeslepender. Met zijn rijke ervaring in klassiek en jazz, educatieve kwaliteiten en een kritisch oor helpt Diederik Ruisch op doortastende wijze muziekgroepen hun eigen geluid te vinden of te perfectioneren.

Koper Clinic

Only perfect practice makes perfect.

Een clinic voor koperblazers die hun techniek en studiemethoden spectaculair willen verbeteren. Ook uitermate geschikt als groepstraining voor kopersecties van hafabra-orkesten en bigbands die in korte tijd een hoger niveau willen bereiken.