Bandleider en dirigent

Het leiden van een orkest gaat Diederik heel natuurlijk af. Zijn specialisme is lichte muziek en momenteel is hij vaste bandleider van twee bigbands. Hij komt van oorsprong uit de hafabra-wereld en hij weet met respect voor ieder niveau het beste uit spelers te halen. Niet door te vertellen wát ze moeten doen, maar door uit te leggen hóé. Zijn energieke benadering en vakkundige aanpak leiden tot vooruitgang en verbetering en smeden een orkest aaneen.

Amsterdam UMC Bigband

De gezondste bigband van Nederland o.l.v. Diederik Ruisch, samengesteld uit de gelederen van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Een jazzinjectie met aangename gevolgen voor congressen, bedrijfsfeesten en festivals. Stevige swing en jaren ’50 dansmuziek, latin en pophits voor dansliefhebbers én luisterpubliek.

Fellows Bigband

Een bijzonder enthousiaste bigband onder de gedreven leiding van Diederik Ruisch. Onder meer door het veelzijdige repertoire van de band weten ze altijd de juiste snaar te raken. Soul, blues, latin en jazz nummers komen in sneltreinvaart voorbij. Gegarandeerd voetjes van de vloer en het dak eraf.