Allround trompettist

Diederik Ruisch (1979) studeerde trompet en bugel (flugelhorn) aan het Conservatorium in Utrecht: klassiek en techniek bij Willem van der Vliet en de specialisatie jazz en improvisatie bij Ack van Rooyen, Angelo Verploegen en Martijn Sohier. Hij nam al voor en tijdens zijn studie veel initiatief om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen: lessen bij Andries Faber, Arthur Flink en Eric Vloeimans en workshops bij o.a. Henk Meutgeert, Toon Roos, Chuck Findley en Gerardo Rosales. En veel trompet spelen natuurlijk, in zoveel mogelijk bezettingen. Het resultaat is een doorgewinterd sectiespeler en leadtrompettist voor de meest uiteenlopende formaties: klassiek, jazz, latin, pop, soul en funk. Een allround trompettist, onder meer bij de Holland Bigband, zijn eigen Diederik Ruisch Quintet en Amber Roots. Tomeloos enthousiast, altijd leergierig, prettig gestoord en snel inzetbaar.


Bands

Diederik Ruisch Quintet

Mainstream jazz tot hardbop, met uitstapjes naar latin-jazz. Neusje van de zalm aan Nederlandse jazz-muzikanten en een top-Zweed.

Amber Roots

"Put on your dancing shoes" met deze mother*** vette swingende feest(cover)band. 

Groovende ritmesectie, swingende toetsen, retestrakke blazers en hemelse zangeressen.
Feest!


Holland Bigband

Bigband van Hollandse bodem die on-Nederlands knettert o.l.v. Loet van der Lee. Negentien toptalenten die ongesubsidieerd de jazzbroek hoog houden met eigen concerten, begeleiden van (inter)nationale solisten en muzikaal vuurwerk op festivals en gala’s.