TROMPETTIST

Diederik Ruisch (1979) studeerde trompet en bugel (flugelhorn) aan het Conservatorium in Utrecht: klassiek en techniek bij Willem van der Vliet en de specialisatie jazz en improvisatie bij Ack van Rooyen, Angelo Verploegen en Martijn Sohier. Hij nam al voor en tijdens zijn studie veel initiatief om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen: lessen bij Eric Vloeimans en Roger Ingram, workshops bij o.a. Henk Meutgeert, Johan Plomp, Chuck Findley en Gerardo Rosales. En veel trompet spelen natuurlijk, in zoveel mogelijk bezettingen. Het resultaat is een doorgewinterde sectiespeler en leadtrompettist voor de meest uiteenlopende formaties: klassiek, jazz, latin, pop, soul en funk. Een allround trompettist, onder meer bij de Holland Bigband, Amber Roots, zijn eigen Diederik Ruisch Quintet en Boggy Ground. Tomeloos enthousiast, altijd leergierig, prettig gestoord en snel inzetbaar.

BANDS

Amber Roots

“Put on your dancing shoes” met Party-coverband Amber Roots, dé absolute feestgarantie! Groovende ritmesectie, swingende toetsen, retestrakke blazers en hemelse zangeressen. Feest!

Diederik Ruisch Trio

Een ongewone bezetting van trompet, tenorsax en contrabas, die ruimte laat voor eindeloze creativiteit en momenten van muzikale rust. Inzetbaar bij vele gelegenheden.

The Etta James Experience

Laat je meeslepen in de wereld van soul, R&B en gospel! The Etta James Experience is een tribute aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘Grand Lady of Soul’ Etta James.

Boggy Ground

Een initiatief van trompettist Diederik Ruisch en saxofonist Miklós Fürst, aangevuld met een spetterende ritmesectie. Dit quintet, met repertoire van jazz-funk en boogaloo, heeft één doel: GROOVEN! Stilzitten is geen optie.

Holland Bigband

Bigband van Hollandse bodem die on-Nederlands knettert. Negentien toptalenten die ongesubsidieerd de jazzbroek ophouden met eigen concerten, door (inter)nationale solisten te begeleiden en festivals en gala’s van muzikaal vuurwerk te voorzien.