Bandleider en dirigent

Het leiden van een orkest gaat Diederik heel natuurlijk af. Zijn specialisme is lichte muziek en momenteel is hij vaste bandleider van Big Band Blast! en de AMC Bigband. Hij komt van oorsprong uit de Hafabra-wereld en hij weet met respect voor ieder niveau het beste uit spelers te halen. Niet door te vertellen wát ze moeten doen, maar door uit te leggen hóé. Zijn energieke benadering en vakkundige aanpak leiden tot vooruitgang en verbetering en smeden een orkest aaneen.

 

 

Diederik was jarenlang dirigent van Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht en het Wilhelmus Muziekkorps uit Sliedrecht. Hij moderniseerde shows en repertoire, organiseerde bijzondere projecten en gaf vorm aan opleidingstrajecten voor jonge leerlingen. Nu is hij op oproep inzetbaar voor leiden van repetities, sectierepetities of studieweekenden. Tevens organiseert hij speciale workshops lichte muziek voor Hafabra.

 


AMC Bigband

De gezondste bigband van Nederland o.l.v. Diederik Ruisch, samengesteld uit de gelederen van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Een jazzinjectie met aangename gevolgen voor congressen, bedrijfsfeesten en festivals. Stevige swing en jaren ’50 dansmuziek, latin en pophits voor dansliefhebbers én luisterpubliek. 

Big Band Blast!

Ongemeen swingende big band onder gedreven leiding van Diederik Ruisch. Met grote regelmaat te zien op nationale en internationale podia. Organiseert concertreeksen met prominente gasten uit de Nederlandse jazzwereld en een terugkerend Blast! Jazzfestival, waar big bands uit heel Nederland zich kunnen presenteren. Gegarandeerd voetjes van de vloer en het dak eraf. 
Dirigent
Big Band Blast

 
Panama
AMC BIG BAND